Breinaalden

Om te kunnen beginnen met breien zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Zo heb je wol of garen nodig maar het meest belangrijke zijn natuurlijk de breinaalden. Zonder deze lange naalden kun je niks maken en het is dus belangrijk om goede aan te schaffen. Welke breinaalden heb je nodig bij het breien van een colsjaal of juist een trui? Soms kan kiezen erg lastig zijn, zeker als je niet werkt met een voorbeeld. Wij willen je helpen bij het kiezen van een goed paar breinaalden waarmee jij lekker aan de slag kunt en iets moois kunt maken zonder eerst met verkeerde naalden te zitten. Lees verder en leer meer over het uitkiezen van breinaalden.

De juiste maat breinaald kiezen

Het gebruik maken van de goede maat breinaalden bij een soort wol of om te maken wat je wilt is erg belangrijk. Deze bepalen namelijk grotendeels hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien. Zo zal een dikke wol op een dunne naald haast niet te gebruiken zijn en het resultaat kan er vreemd uitzien. Het kiezen van de juiste dikte is over het algemeen niet moeilijk. Als je werkt met boeken wordt hierin aangegeven wat voor wol of garen en welke breinaalden je nodig hebt. Wanneer je werkt zonder voorbeeld en gaat werken met een bepaald soort wol dan wordt op het papier rond de wol of garen aangegeven met welke maat breinaald je deze het best kunt gebruiken.

Wat voor soort breinaald heb je nodig?

Het is niet zo dat met het kiezen van een rechte breinaald in de juiste dikte je hierna alles kunt maken. Voor een trui of gewone rechte sjaal zal dit op zich wel voldoende zijn. Als je echter ook sokken of een colsjaal wilt breien op de meest handige manier dan hebben wij hiervoor in ons assortiment ook passende breinaalden. Zo gebruik je voor een colsjaal de rondbreinaalden, hiermee hoef je dan niet achteraf twee kanten aan elkaar te naaien maar zal je een naadloze sjaal krijgen. Voor sokken hebben wij sokkennaalden in diverse maten. Deze hebben een iets andere vorm en liggen geweldig in de hand voor het maken van heerlijk warme sokken. Kies de breinaald passend bij het project en je zal hier zeker profijt van hebben.

Materiaal van de breinaalden

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel opties als het aankomt op breinaalden en de maten en soorten waarin deze verkrijgbaar zijn. Dan zijn er ook nog eens verschillende materialen om uit te kiezen. Welk materiaal je nodig hebt ligt aan een aantal zaken. Uiteraard is het belangrijk wat je prettig aan vindt voelen en welk materiaal lekker in de hand ligt. Een houten naald zal stroever zijn om mee te werken als van bijvoorbeeld plastic maar is daarentegen weer duurzamer. Het kiezen van een materiaal heeft voornamelijk te maken met de voorkeur die je hebt.

Gebruik van accessoires tijdens het breien

Binnen de categorie breinaalden vind je ook diverse accessoires die je kunt gebruiken in combinatie hiermee. Deze kunnen breien en bewaren van een breiwerk makkelijker maken. Hier vind je onder andere puntbeschermers die je over de punt van de naald heen schuift tijdens het bewaren maar ook een hulpmiddel als de naaldmeter mag niet ontbreken. Zo zijn er bij de accessoires veel hulpmiddelen verkrijgbaar die breien makkelijker en daarmee ook leuker maken.

Breinaalden bestellen bij Wolmagazijn.nl

Online bestellen van producten heeft veel voordelen ten opzichte van het bezoeken van een winkel. Zo heb je direct een duidelijk overzicht van alle producten, ook die momenteel niet beschikbaar zijn. De maten staan direct duidelijk vermeld en je kunt hier makkelijk meer informatie over vinden. Je hoeft de deur hier niet voor uit, wij zorgen dat de breinaalden zo snel mogelijk thuisbezorgd worden. Mocht je nog vragen hebben is het uiteraard mogelijk om deze te stellen en zo niet dan kun je op gemak rondkijken zonder de drukte van een winkel. Geniet van alle voordelen en bestel jouw breinaalden online bij Wolmagazijn.nl.

.

Lees meer