Haaknaalden

Haken is erg leuk om te doen en wat je er allemaal mee kunt blijft haast onvoorstelbaar. Hoe je met wol of garen en een simpele naald de meest mooie creaties kunt maken is fantastisch. Het is ook niet zo dat haken op slechts één manier kan gebeuren en de opties in naalden is tegenwoordig dan ook erg groot. Uiteraard verschillen de diktes zodat je dit perfect kunt afstemmen op het wol of garen wat je gebruikt maar ook de soorten naalden zijn allemaal erg anders. Lees meer en ontdek meer over de verschillende haaknaalden binnen ons assortiment.

Een haaknaald die past bij jou

Als je gaat beginnen met haken is het erg belangrijk om een passende naald te vinden. Dit heeft dan niet alleen te maken met de dikte van de naald en of deze past bij de wol of garen. Een haaknaald moet namelijk lekker in de hand liggen om lang te kunnen gebruiken. Zo zijn er van het met Addi Swing ergonomische haaknaalden verkrijgbaar die afgestemd zijn op links- en rechtshandigen. Het voordeel hieraan is dat het haken makkelijker is vol te houden en dat je dit ook met handklachten beter kunt doen. Ook als je moeilijk ziet is er een passende haaknaald, deze heeft namelijk een lampje waardoor je alles beter kunt zien.

Tunische haaknaalden

Zoals je net hebt kunnen lezen is niet elke haaknaald hetzelfde. Toch zijn er meer verschillen als je misschien had gedacht. Zo zijn er bijvoorbeeld Tunische haaknaalden verkrijgbaar. Deze vorm van haken lijkt een beetje op een combinatie tussen haken en breien. De naald die hiervoor wordt gebruikt is gemaakt van aluminium of kunststof en er kan gebruik worden gemaakt van een verlengkabel. Bij Tunisch haken werk je met meerdere steken op de naald waardoor het zeker iets weg heeft van breien. De naald is langer als de haaknaald zoals je hem waarschijnlijk kent. Het is een aparte techniek die erg leuk is om te gebruiken.

De verschillende merken

Zoals met alles heeft elk merk haaknaalden andere eigenschappen. Wat je ermee doet blijft in principe hetzelfde alleen de vorm van het handvat en het materiaal kan ver uit elkaar liggen. Als je af en toe eens wat aan haken doet zal een simpele naald voldoende zijn, denk hierbij aan het merk KnitPro. Je kunt deze gerust gebruiken en ze zullen prima doen wat nodig is. Wanneer je veel haakt of dit doet met onder andere handklachten dan is het beter om gebruik te maken van Addi Swing haaknaalden met ergonomische vorm. Voor een net wat zachter handvat zijn de Clover naalden ook een erg goede optie. Door het grote aanbod is er voor ieder een passend merk verkrijgbaar die haken nog leuker maakt.

Het kiezen van de juiste dikte haaknaald

Als je iets gaat haken dan schaf je hiervoor diverse dingen aan en misschien heb je ook al wat in huis. Op het moment dat je vanuit bijvoorbeeld een boek gaat haken zie je staan wat je nodig hebt en in welke maat. Dan hoef je hier verder niet over na te denken. Als je gaat haken zonder voorbeeld en je wilt hiervoor wol of garen gebruiken vanuit ons assortiment dan lees je bij het product erg makkelijk welke haaknaald je hiervoor het beste kunt gebruiken. Het kiezen van de juiste maat haaknaald bij de wol of garen die je gaat gebruiken is dus eigenlijk erg eenvoudig.

Haaknaalden aanschaffen bij Wolmagazijn.nl

Beginnen aan het haken van iets moois is erg leuk natuurlijk, dit begrijpen wij helemaal. Toch zal je eerst de benodigde spullen hiervoor moeten aanschaffen. Het is aan te raden hier echt even de tijd voor te nemen en te kijken welke haaknaalden bij jou passen. Ga je voor een simpele naald of wil je toch liever meer comfort met eer ergonomisch model. Bestel de haaknaalden die bij jou passen bij Wolmagazijn.nl

Lees meer