Tunische haaknaalden

Als je haken leuk vindt en dit al een tijdje doet is het misschien eens leuk om wat anders te proberen. Ook als je gek bent op zowel breien als haken is dit erg leuk, Tunisch haken is namelijk een vorm van haken die je waarschijnlijk nog niet hebt geprobeerd. Er zitten een aantal verschillen tussen deze manier en hoe je misschien gewend bent om te haken. Zo werk je met meerdere steken die op een naald staan en de naald is ook langer. Het is een prima manier om bijvoorbeeld dekens, kleding en mutsen mee te maken. Lees verder en ontdek meer over Tunisch haken en de materialen.

Beginnen met Tunisch haken

Doordat Tunisch haken erg lijkt op een combinatie van haken en breien wordt er wel gezegd dat het de voorloper hierop is. Dit is echter niet iets wat met zekerheid gezegd kan worden. Het fijne aan deze manier van haken is dat het erg strak is waardoor de kleding of wat je er dan ook mee maakt niet echt zal uitrekken. Dit is dan ook wel een lastig puntje voor beginners. Voor hen is dan ook ons advies om te beginnen met een haaknaald die iets groter is als de geadviseerde maat, dit werkt prettiger in het begin. Beginnen met Tunisch haken is niet heel moeilijk, je kunt hier veel informatie over vinden omdat dit steeds populairder wordt. In ons assortiment vindt je diverse boeken die je kunnen helpen met beginnen.

Het verschil met een reguliere haaknaald

Een Tunische haaknaald heeft zeker wel iets weg van de haaknaald zoals die veel gebruikt wordt. Toch zijn er best grote verschillen die je direct zal zien. Zo is een Tunische haaknaald een stuk langer, dit heeft ermee te maken dat je zal werken met meerdere steken op een naald. Ook is het hierbij nodig om een kabel aan te schaffen welke met een connector aan de naald wordt bevestigd. Een lange Tunische haaknaald met een knop aan de achterkant heeft meer weg van een breinaald als van een haaknaald.

Steken op de naald

Wanneer je gaat haken weet je waarschijnlijk al dat je meestal begint met een schuifknoop en een losse ketting. Bij gewoon haken ga je dan om de ketting heen werken en bij Tunisch haken werkt dit weer anders. Door de steken door te halen zullen deze op de naald komen te zitten zoals je dit normaal gesproken eerder zou zien met breien. De manier van werken is met Tunisch haken volledig anders maar dat kan het een leuke en welkome afwisseling maken op het reguliere haken. Het zal misschien best even wat oefening vragen om op deze manier te gaan haken maar wij kunnen je verzekeren dat het erg leuk is!

Accessoires bij Tunisch haken

Ook bij deze bijzondere vorm van haken kun je veel baat hebben bij het gebruik van accessoires. Zo zijn er connectoren en kabels die echt gemaakt zijn voor deze vorm van haken. Toch zijn er meerdere accessoires waar je veel plezier van kunt hebben. Een goede lamp kan ervoor zorgen dat je ook in de avond kunt haken zonder dat je ogen vermoeid raken en een Yarn bowl zal ervoor zorgen dat de wol en garen niet steeds wegrolt en op de grond valt. Zo hou je de spullen netjes en blijft Tunisch haken een leuke en ontspannen ervaring.

Bestel jouw Tunische haaknaald online

Tunisch haken is erg leuk en het is heel anders als gewoon haken zoals je misschien gewend bent. Je zou het echt eens moeten uitproberen om te ontdekken hoe leuk dit is. Door de toenemende populariteit zijn er veel video’s en boeken over deze manier van haken waardoor je hiermee makkelijk kunt beginnen. Alle naalden die je nodig hebt hierbij vind je binnen ons assortiment. Als je er toch niet helemaal uitkomt kun je contact met ons opnemen en bestel anders jouw Tunische haaknaald bij Wolmagazijn.nl.

Lees meer