Durable

Als je aan het bedenken bent wat je wilt gaan maken of welk merk je daarbij wilt gebruiken dan is Durable altijd een merk om te overwegen. Het is een merk wat afkomstig is uit Nederland en wat eigenlijk altijd hoge kwaliteit wol en garens op de markt heeft gebracht. Door de verschillende lijnen waar je later meer over leest is er altijd een materiaal en kleur te vinden wat past bij het project dat je gaat uitvoeren. Het is zeer geschikt om te gebruiken in allerlei brei- en haakwerkjes en zeker als je de juiste lijn kiest bij wat je gaat maken zal het resultaat geweldig zijn.

De beste kwaliteit is van Durable

Kwaliteit is iets wat wij erg belangrijk vinden en die mening delen wij zeker met Durable. De naam zegt het eigenlijk al een beetje omdat die staat voor duurzaamheid. Juist doordat alle wol en garen van dit merk zo duurzaam zijn kun je hiermee ook grotere projecten doen zoals het maken van gordijnen of het breien van een warm winterkleed waar je helemaal onder kunt zitten. Je weet altijd dat dit met Durable geen verspilde moeite is omdat het eindproduct jaren mee kan gaan. Zowel de wol als het katoen zijn van dezelfde hoge kwaliteit maar het is wel belangrijk het juiste materiaal te kiezen bij wat je gaat maken.

De verschillende lijnen

Durable heeft een ruim aanbod wat onderverdeeld is in 11 verschillende lijnen. De wol of garen binnen een lijn is allemaal gemaakt van hetzelfde materiaal waarbij dan alleen de kleur iets verschilt. Zo kun je allerlei kleuren binnen een lijn zorgeloos combineren, deze passen namelijk altijd bij elkaar qua dikte en het gebruik van naalden. Welke lijn je het best kunt kiezen is dus afhankelijk van het materiaal wat je wilt gebruiken. Een dikke wintertrui maken doe je nog altijd het best met wol, hiervoor kun je dan bijvoorbeeld kiezen uit de Durable Norwool plus lijn. De wol in deze lijn bevat per bol 2 kleuren die gemengd zijn waardoor alles wat je hiermee maakt een opvallende uitstraling krijgt. Wil je iets dat echt opvalt, bekijk dan eens de Glam lijn welke gemaakt is met glitterdraad. Hiermee zal jouw brei- of haakwerk echt stralen. De verschillende lijnen van Durable zijn:

 • Brei- en glanskatoen
 • Brilliant
 • Chunky
 • Coral
 • Cosy
 • Cosy Fine
 • Double Flour
 • Forest
 • Glam
 • Macrame
 • Norwool Plus

Garen of wol kiezen

Het is afhankelijk wat je gaat maken, welk materiaal hier het beste bij past. Met wol zal je niet snel gordijnen gaan haken terwijl garen weer minder geschikt is als wol bij het maken van een dikke wintertrui. Bedenk dus voordat je iets gaat bestellen van Durable wat je wilt maken en wat je verwacht van het eindresultaat. Pas als je dit weet kun je de juiste Durable lijn uitkiezen. Daarnaast verschilt het ook per lijn en materiaal welke naalden je gaat gebruiken, de benodigde informatie hierover vind je vaak op het patroon of in het boek wat je gebruikt. Ga je breien of haken zonder voorbeeld dan wordt er ook bij de wol en garen aangegeven welke maat naald aan te raden is.

Durable wol en garen online bestellen

Online bestellen is erg makkelijk, omdat het je maar heel even kost. Je hoeft te deur niet meer uit om naar de winkel te gaan. Binnen onze webwinkel zijn de opties erg groot en heb je direct een duidelijk overzicht van de verkrijgbare producten. Durable is een merk met 11 lijnen waar je online even rustig doorheen kunt scrollen. Bestel wol en garens van hoge kwaliteit zonder de deur ervoor uit te hoeven bij Wolmagazijn.nl.

Lees meer